Стипе Урсић има 30 година и један је од најмлађих начелника у Хрватској.

Води мјесто Брела на Макарској ривијери, а себи је срезао плату, укинуо путне трошкове те повећао породиљску накнаду. Препун је планова за развој мјеста.

“Вратили смо 4 и пол милијуна куна. Себи сам задао за задаћу комплетне дугове завршити у свом мандату. Трошкови репрезентације срезани су за 70 посто у односу на бившег начелника, укинути су сви путни трошкови који су се исплаћивали од одласка и доласка на посао”, рекао је за Нову ТВ.

О томе да је повећао породиљску накнаду јавио је грађанима преко друштвених мрежа, преноси index.hr.

“Драги Брељани,

управо сам донио одлуку о повећању новчане помоћи за новорођенчад у Брелима и то са 3000 kn на 7000 kn по дјетету. Не желим да се одлука на било који начин сматра популистичком већ се уистину ради о жељи опћине да се помогне младим обитељима око разних трошкова. Но разлога је још: прошле године смо по први пута након дуго времена имали пораст становништва што нас посебно весели те се због тога идеја о повећању појавила кроз тему на опћинском вијећу коју су започели вијећници др. Александар Јакир и независни вијећник Ивица Царевић. Вијеће је на концу једногласно прихватило приједлог мог замјеника да она износи 7000 kn те сам темељем свега наведеног донио одлуку. Одлука се односи на новорођенчад са датумом рођења од 01.сијечња 2016.г.

Лијепи поздрави”

 

Извор:6yka.com / index.hr