Mladi ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske obratiće se danas javnosti s obzirom na to da se svakodnevno povećava broj zaraženih virusom korona i da je situacija veoma zabrinjavajuća.

Apel žele da upute s obzirom na to da se povećava broj pacijenata sa težom kliničkom slikom kao i pacijenata mlađe životne dobi koji dišu uz pomoć aparata za mehaničku ventilaciju.

Mladi ljekari će u 11.00 časova ispred ulaza u Centralni medicinski blok iskoristiti priliku da pozovu građane Republike Srpske, posebno mlađa lica, da nose zaštitne maske u zatvorenim prostorijama, ali i na otvorenom, vrše redovnu dezinfekciju, te smanje socijalne kontakte.

Iz UKC-a su poručili da će mladi ljekari iskoristiti priliku da sa javnosti podijele sopstvena iskustva u vezi sa borbom protiv virusa korona, kao i da savjetuju građanima da izbjegavaju velike skupove da ne bi došlo do ponovnog opterećenja zdravstvenog sistema i priliva velikog broja inficiranih.

“Najveća opasnost od novog korona virusa je njegova nepredvidivost, i samo trenutak nesmotrenosti i nepažnje može nekome da uništi život”, napomenuli su iz UKC-a.

 

 

 

 

Izvor: Nezavisne