Sa deset uzastopnih pobjeda izabranici Vladimira Đokića došli do pehara u Italiji. U finalu pala Španija – 70:64 . Najkorisniji igrač Gudurić, u idealnoj petorci i Nikola Rebić.

 

Ispit je položen sa desetkom! Sa deset uzastopnih pobeda je mlada košarkaška reprezentacija Srbije odigrala Evropsko prvenstvo u Italiji. A, u meču za zlato protiv Španije je igrala kao i tokom celog turnira – za desetku.

Izabranici Vladimira Đokića su u meču za zlato pobedili Španiju sa 70:64.

Malo je nedostajalo da naši naprave „od gotovog veresiju“. U trećoj i početkom poslednje četvrtine su stvorili dvocifrenu prednost (67:54), ali onda pet minuta nisu uspeli da postignu nijedan koš… Dozvolili su rivalima da naprave seriju 10:0 i da se vrateu meč (67:64).

Ostalo je 20 sekundi do kraja, napad je isticao, a onda je Marko Gudurić krenuo sam i pored dvojice igrača uspeo loptu da ubaci u koš.

U narednom napadu je Martin promašio, a Diop je napravio faul u napadu. Potom su napravili nameran faul nad Davidovcem koji je bio polovičan sa linije penala. Isti igrač je zatim blokirao Ernanagomesa i označio veliko slavlje!

Bravo momci!

GUDURIĆ MVP, DVOJICA U IDEALNOJ PETORCI
Veliko priznanje za Srbiju. Marko Gudurić je proglašen za najkorisnijeg igrača. Pored toga, MVP šampionata se našao i u idealnoj petorci, a pored njega je tu i saigrač iz nacionalnog tima Nikola Rebić. Osim njih, idealnu petorku čine i Emanuel Lekomb (Belgija), Huan Ernangomez (Španija) i Emirčan Košut (Turska)

BEZ TEJIĆA
Ekipi nije mogao da pomogne jedan od najboljih igrača Marko Tejić, jer je polomio prst, pa je podršku morao da daje sa klupe.

ORILO SE “BOŽE PRAVDE”
Pre dodele pehara sa razglasa se čula himna “Srbije”, a sa prvim taktovima su svi u glas zapevali. A, odmah pošto je kapiten Gudurić dobio pehar i podigao ga sa saigračima krenulo je “We are the champions”. Jeste momci, vi ste šampioni, svaka vam čast!
KLIZANjE
Velike probleme su obe reprezentacije imale u finalu sa klizanjem. Uslovi u dvorani nisu bili idealni, pa se, pogotovo u drugom poluvremenu, moglo videti mnogo više padova igrača

KAKVO LETO ZA SRBIJU…
A, šta tek reći za srpsko leto. Sportisti su konstantno bili zaduženi za radost na licima ljudi u Srbiji. Seriju su započeli omladinski fudbalski reprezentativci Srbije, pa su mnogi donosili medalje na prvim Evropskim igrama u Bakuu, ženska košarkaška reprezentacija Srbije je bila najbolja na EP u Mađarskoj i sada su to uradili i mladi košarkaši…

 

Izvor: Večernje novosti