U okviru projekta „Zajedno možemo više – za bolje sutra“ u prostorijama Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama „Ružičnjak“  u Mostaru održan je Forum mladih.

 

 

Učesnici, djeca i omladina tipičnog i atipičnog razvoja, iz Nevesinja i Mostara, razmijenili su svoja životna iskustva, saopštili interesovanja i postavljali pitanja iz različitih društvenih sfera. Dogovorene su konkretne aktivnosti i zakazana nova druženja.

 

forum ms 2

Predsjednik Udruženja multiple skleroze regije „Istočna Hercegovina“ Branimir Tamindžija naglasio je da ovakvi forumi treba da podstaknu mlade ljude da uspostave nove veze koje nemaju etničke,statusne ili neke druge granice.

– Ovaj prvi forum je protekao u lijepoj atmosferi, djeca su bila otvorena, učesnici su razmijenili brojeve telefona i stekao se utisak da svi žele novi sastanak – istakao je Tamindžija.

forum ms 3

 

Podsjećamo, osnovni cilj projekta „Zajedno možemo više – za bolje sutra“ koji je odobrila Američka ambasada u BiH je da se kroz kulturne sadržaje i umjetničke aktivnosti uspostavi dijalog između osoba sa invaliditetom u Nevesinju i Mostaru i tako razbiju predrasude iz prošlosti i podstakne proces izgradnje mira.

Nosioci projekta su Udruženje multiple skleroze regije „Istočna Hercegovina“ iz Nevesinja i oboljeli od MS-a iz Mostara, a partneri su udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama „Moja nada“ i „Ružičnjak“, te  nekoliko kulturnih i javnih ustanova  iz Nevesinja i Mostara.

ms forum 4

ms forum 5

 Izvor: Radio Nevesinje