Polaznici Škole crtanja i slikanja „Kembridž“ iz Trebinja, Bileće, Gacka i Nevesinja predhodnog vikenda učestvovali su na 4. Međunarodnoj izložbi likovnih talenata Hercegovine u Kotoru.

 

Ova izložba održava se u okviru VII Međunarodnog festivala „Kotorart“ koji traje od 24. juna do 14. avgusta ove godine.

Škola „Kembridž“ predstavila se sa 60 radova, a među njima našli su se i radovi deset polaznika ove škole iz Nevesinja: Maše Kolak, Sergeja i Danijela Pudara, Ivane Milanović, Mateja Milovića, Dušana Ratkovića, Marije Nastić, Anđele Brenjo, Dejana Okuke i Irine Kulidžan.

Osim  mladih hercegovačkih talenata, svoje slike su izložili i profesori: Dragan Batinić iz Nevesinja, Sandra Cumbo iz Trebinja, Tatjana Topalović iz Bileće i Jelena Glogovac – Savić iz Gacka.

Profesor Dragan Batinić istakao je da je ovo bilo još jedno lijepo i nezaboravno druženje svih polaznika iz Škole slikanja „Kemridž“.

Izložba je upriličena na Trgu Svetog Nikole i Luke u Starom gradu u Kotoru, a zajedno sa Dječijom igraonicom „Ciciban“ iz Trebinja imali smo priliku da predstavimo našu Hercegovinu u najljepšem svjetlu – istakao je Batinić.

Izvor: Radio Nevesinje