Danas je u velikoj sali Skupštine Grada Trebinja sa početkom u 10 časova održana javna rasprava o Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju invalida.

 

 

Javnu raspravu su vodili Rajko Kličković, načelnik Odjeljenja za rad i zapošljavanje u Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske i Mira Vasić, pomoćnik ministra rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske. Oni su izrazili zadovoljstvo što je oblast profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja doživjela napredak posle usvajanja Zakona 2012. godine.

Narodna skupština Republike Srpske je usvojila pomenuti Nacrt i obavezala Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite da organizuje javne rasprave. Posle Trebinja javne rasprave će se održati u svim gradovima i opštinama Republike Srpske s ciljem da na izmjene utiču oni na koje se pomenuti zakon i odnosi. Za donošenje izmjena i dopuna Zakona interesovanje su pokazali predstavnici sindikata, predstavnici poslodavaca i organizacija invalida, kao i građani.

Izvor: Grad Trebinje