Odbojkašice Bosne i Hercegovine prvi put u svojoj istoriji plasirale su se na Evropsko prvenstvo. Naime, tim koji sa klupe predvodi selektor Stevan Ljubičić bio je bolji od selekcije Letonije poslije koje pobjede, svaka i najmanja enigma je otklonjena kada je u pitanju odlazak na “Euro”.

Feštu u BiH timu nije pokvario poraz sinoć od Slovenije u zeničkoj Areni “Husein Smajlović”. Milica Ivković, prvi libero tima za Padrino radio prenijela je utiske iz Zenice.

“Nevjerovatan je osjećaj kvalifikovati se po prvi put u istoriji na Evropsko prvenstvo. Vjerujem da je svakom sportisti to kruna karijere. I zaista sam srećna što smo mi to uspjele ostvariti. Od početka sam vjerovala u ovaj tim. I uz maksimalan trud i rad, isplatilo se”, kazala je Milica Ivković odbojkašica BL Voleja.

Bilećanka naglašava da sada trebaju da se odmore, pa nastave dalje da “sklapaju kockice”.

” Sada slijedi odmor par dana, zatim se osvrćemo na Srebrenu ligu, koju igramo od 28. maja do trećeg juna. To će nam svakako dobro doći da se još više uigramo, jer nam nedostaje utakmica, da to sve izgleda kako želimo”, kazala je Ivkovićeva.

Podsjećamo, u ovoj grupi, prvoplasirana je bila sekcija Češke Republike, druga Bosna i Hercegovina, dok Slovenija i Letonija nisu uspjeli da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

 

 

 

 

Miloš Vasiljević,

HP, maj 2021.