U organizaciji Osnovne škole „Risto Proroković“ sinoć je u Gradskoj galeriji priređeno poetsko – muzičko veče u znak podrške i zahvalnosti mladim nevesinjskim pjesnikinjama Milici Radovanović i Mariji Pejičić. Njihovi literarni radovi već nekoliko godina izazivaju pažnju i bude emocije čitalaca svih uzrasta. U svom poetskom treperenju odavno su prevazišle granice jednostavnog školskog pjesmovanja.

mm 1

mm 2

Otvarajući veče direktor škole Milan Bejatović je za Milicu i Mariju rekao da su ušle u krug najuspješnijih nevesinjskih osnovaca svih vremena.

– Njihovi nastupi su impresivni i služe na ponos škole i čitavog grada – istakao je Bejatović.

Predstavljanje već ozbiljnog pjesničkog opusa mladih nevesinjskih pjesnikinja bilo je protkano recitacijama njihovih školskih drugara, horskim pjevanjem i nastupom učenika Osnovne muzičke škole „Sveti Roman Melod“.

Publika je uživala u stihovima nastalim kao plod vesele prirode i bujne mašte. Slike čiste dječije duše utkane su u deskriptivne, ljubavne i rodoljubive pjesme koje su nagrađene na najznačajnijim literarnim konkursima i manifestacijama u regionu.

Prepuna Gradska galerija dala je podršku nevesinjskim pjesničkim draguljima koji na najljepši način predstavljaju svoju školu i čitavo Nevesinje.

Izvor: Radio Nevesinje