Mijat Gaćinović je uspješno okončao sezonu u dresu novosadske Vojvodine. Mladi kapiten je predvodio tim sa “Karađorđa” do četvrtog mjesta u “Jelen Super ligi Srbije”, a potvrda njegovih odličnih partija došla je u vidu priznanja koje je stiglo od najrelevantnijeg izvora – kolega igrača.

Gaćinović je prošle sedmice izabran u idealan tim “Jelen Super lige” u izboru 334 fudbalera koji su ove sezone nastupili u ovom takmičenju. Pored njega u idealnom timu su se našla po dva fudbalera Partizana i Crvene zvezde, jedan Mladosti iz Lučana i čak pet prvotimaca Čukaričkog.

Već nekoliko dana mladi fudbaler se sa ostatkom reprezentacije Srbije do 20 godina nalazi na Novom Zelandu gdje od ujutru (6 časova po našem vremenu) Srbija počinje takmičenje na Svjetskom prvenstvu za igrače ove uzrasne dobi. Gaćinović je već sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo koje je održano u Litvaniji 2013. godine.

“Za ovo se živi i igra fudbal. Prvenstvo sveta je neponovljiv doživljaj, a mislim da niko ne bi bio srećniji od mene kada bismo ponovo doneli trofej u Srbiju”, rekao je kapiten Vojvodine.

Omladinski reprezentativac Srbije rekao je da bi bio presrećan kada bi poslije evropske osvojio i svjetsku titulu, ali da je glavni cilj ekipe plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva na Novom Zelandu.
“Moramo da budemo veoma oprezni i da ne upadnemo u euforiju, koja nikako nije dobra. Naš prvenstveni cilj je da prođemo grupu, koja je izuzetno teška, možda i najteža na prvenstvu. Dosta ljudi u Srbiji priča o finalu, tituli, ali ja dobro znam koliko je to teško, jer sam bio deo ekipe koja je osvojila zlato u Litvaniji. Ova generacija ima kvalitet za najveća dela, ali biće nam potrebno mnogo sreće, koncentracije, odlučivaće detalji”, rekao je Gaćinović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Prema njegovim riječima, sadašnja generacija omladinaca Srbije je privilegovana jer će prvi put predstavljati zemlju na Svjetskom prvenstvu.
“Svako takmičenje je priča za sebe, ali san svakog fudbalera i onog ko se bavi sportom je da bude učesnik Svjetskog prvenstva. Ovo je najveći događaj za našu generaciju, ponosni smo i privilegovani što smo na Novom Zelandu i što smo prva generacija koja predstavlja Srbiju”, naveo je napadač Orlića.

On ističe da je zadovoljan igrom i pobjedom u generalnoj probi protiv reprezentacije SAD sa 1:0.
“Bila je to prava provera, baš kakva nam je trebala uoči početka takmičenja. Pokazali smo da nam forma ide uzlaznom putanjom, a imamo dovoljno vremena da sve dovedemo na idealan nivo do utakmice sa Urugvajem”, zaključio je Gaćinović.

 

Omladinci Srbije do 20 godina šampionat svijeta otvaraju duelom protiv Urugvaja u nedjelju od 6 sati po centralnoevropskom vremenu.

 

 

FSS/Tanjug/Hercegovina Promo, maj 2015.