Mijat Gaćinović je bio velika želja rukovodstva Crvene zvezde ovog ljeta (sasvim razumljivo, imajući u vidu kako crveno-beli igraju, makar na početku sezone). Međutim, mladi zlatni „orlić” neće preći u klub sa Stadiona „Rajko Mitić”, ali neće ni ostati u Vojvodini. Postaće fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta.

 

Ranije je Vojvodinu napustio i Srđan Babić, koji će igrati za Real Sosijedad. On, baš kao i Mijat Gaćinović, u vlasništvu je jednog investicionog fonda, navodno iz Švajcarske. Ljudi koji vode računa o karijeri Gaćinovića dugo su merkali gde bi krilni fudbaler mogao da ode nakon dobre sezone u novosadskom superligašu i, posebno, igara na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

U jednom trenutku delovalo je da će to sigurno biti holandski Groningen, koji u poslednjih nekoliko godina ima sjajna iskustva sa dovođenjem mladih srpskih fudbalera.

Ipak, kako prenosi Sportski žurnal, nemački klub, tačnije njegov trener Armin Fe (nekada šampion Bundeslige sa Štutgartom) insistirao je na dovođenju Gaćinovića.

Nedavno je Ajntraht Pari Sen Žermenu prodao golmana Kevina Trapa, čime je sebi obezbedio sasvim pristojan novac za nadogradnju igračkog potencijala.

Kako se navodi, Gaćinović bi već u sredu trebalo da stigne u Frankfurt i tamo obavi formalnosti koje prate potpisivanje ugovora.

Izvor: rts.rs