Selektor Srbije Siniša Mihajlović ponovio je priču da će ostati selektor samo ako Tomislav Karadžić ostane predsjednik Fudbalskog saveza Srbije.

Mihajlović je u intervjuu za “Večernje novosti” ponovio i da samo od Adema Ljajića zavisi njegov povratak u nacionalni tim, i da su tu svi na gubitku, kako reprezentacija, tako i igrač Rome.

Izvor: agencije / sport.ba

Navijaću prvo za Bosnu i Hrvatsku, ako se kvalifikuje. A poslije njih za Italiju.

Selektor je istakao da je njegovo pominjanje Dragana Stojkovića kao nasljednika bilo samo odgovor na novinarsko pitanje, te da će na Mundijalu navijati za Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, ako se plasira.

“Navijaću prvo za Bosnu i Hrvatsku, ako se kvalifikuje. A poslije njih za Italiju. Možda naše nekadašnje republike neće doći tako daleko kao “azuri”, ali im želim svu sreću”, rekao je Mihajlović.

Mihajlović priznaje da je velika šteta što Adema Ljajića nema među “orlovima”.

“Zna se koji je tu redoslijed poteza, tu ništa ne zavisi od mene. Adem zna šta mora da radi ako hoće ponovo da bude dio reprezentacije. Naravno da je šteta što nije sa nama. Šteta je i za državni tim, šteta je i za Ljajića. Ali, šta da radimo”, rekao je selektor Srbije.

9332115445259358458992676450750_orig

Mihajlović je ponovio da će ostati na kormilu Srbije ako Savez bude to želeo, ali samo ako i Tomislav Karadžić ostane na svojoj funkciji.

“Nikakvih noviteta nema oko mog statusa. Nije bilo razgovora na tu temu zasad, a sigurno da ih neću ja zatražiti. Na savezu je da napravi prvi potez, ako to žele. Meni ugovor ističe u decembru, do tada sam sigurno tu i na raspolaganju za priču. Naravno, samo sa Tomislavom Karadžićem”, naglasio je Mihajlović.

Adem zna šta mora da radi ako hoće ponovo da bude dio reprezentacije

Do kraja njegovog ugovora Mihajlovića sa Srbijom očekuju još dva meča, jedan od njih biće protiv Rusa u Dubaiju, protiv koga neće zvati neka nova imena.

“Znaće se u naredna dva-tri dana sa kim ćemo igrati pored Rusa, imamo nekoliko ponuda. Neće biti novih igrača na okupljanju”, rekao je Mihajlović.

Po posljednjoj i vjerovatno konačnoj računici, Srbija će u žrijebu za kvalifikacije za EP biti u trećem šeširu.

“Nebitna stvar. Dešavalo se ranije da budemo u prvom i drugom šeširu pa da se ne kvalifikujemo, a da iz trećeg odemo na veliko takmičenje. Mnogo je važnije kakav će biti sastav grupe. Ali, Srbija igra sve bolje i za godinu dana, ako ovako nastavimo, siguran sam da nećemo imati ovakvih problema da prođemo dalje. Ko god da bude selektor”, zaključio je Siniša Mihajlović.