Stalan priliv migranata na područje istočne Hercegovine i dalje je problem koji prijeti da naruši bezbjednosnu situaciju u ovoj regiji i zato će biti povećane aktivnosti pripadnika Policijske uprave Trebinje po ovom pitanju, rekao je načelnik ove uprave Siniša Laketa.


Laketa je novinarima u Trebinju rekao da je tokom novembra policija na području Hercegovine pronašla 38 migranata i predala ih nadležnim institucijama.

On je istakao da je najveći problem u ovom slučaju što nije dobro zaštićena granica BiH.

“Mi radimo sve što je u našoj moći, kako zaštitimo jednu rutu kroz Hercegovinu tako se pojavi nova, a onda tražimo rješenje za tu drugu i kada ga nađemo pojavljuje se treća”, istakao je Laketa i dodao da je i dalje najzastupljenija ruta na području Bileće.

On je dodao da će i dalje sprovoditi aktivnosti kako bi spriječili kretanje migranata, a poseban akcenat biće stavljen na njihovo krijumčarenje.

“Glavni cilj je da zaštitimo građane i njihovu imovinu i zato pozivam građane da ukoliko primjete kretanje migranata prijave najbližoj policijskoj stanici na broj 122”, kaže Laketa.

Na današnjoj koferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje rečeno je da je stanje bezbjednosti na zadovoljavajućem nivou.

 

 

Izvor: SRNA