Ako postoji neko koga nije baš mnogo uplašio koronavirus, onda je to zasigurno baka Marija iz Italije koja je uspjela u 101. godini čak tri puta preboljeti koronavirus od početka pandemije.

Marija je prvi put pobijedila zarazu već tokom prvog vala pandemije u Italiji početkom ove godine, ali s blažim simptomima.

Stogodišnjakinja je ponovo u septembru pozitivno testirana na koronu zbog čega je smještena u bolnicu u provinciji Sondalo. Međutim, i u ovom slučaju Italijanka je otpuštena iz bolnice bez značajnijih simptoma.

Potom je uslijedilo i treće testiranje ovog mjeseca kada je kod Marije ponovno potvrđen koronavirus. Na sreću, starica je još jednom preboljela bolest, te se nakon negativnog testa vratila u starački dom u kojem boravi već nekoliko godina, prenosi ”Fanpage.in”.

Ipak, Marija je zbog svojih godina vezana za krevet, ali ljekari i njeni njegovatelji su zadovoljni jer joj se stanje nije zakomplikovalo zbog virusom korona. Italijanka trenutno nije najboljeg zdravlja, ali njeno stanje nema veze s koronavirusom, pojasnili su ljekari.

Ona trenutno boravi u staračkom domu, gdje je u stalnom kontaktu sa svojom rodbinom putem video poziva, s obzirom da su svi starački domovi u Italiji ponovo zatvorili vrata za posjete tokom drugog vala korone.

 

Izvor: Glas Srpske