Malena Minja Matić (1) stigla je jutros u Los Anđeles gdje će primiti Zolgensmu, lijek koji se uzima jednom u životu, a košta 2,1 milion dolara.

Minja je stigla u LA po svoju šansu – napisali su njeni roditelji na Instagramu.

Podsjetimo, Minja je sa svojim roditeljima juče odletjela za SAD, nakon što je utvrđeno da je spremna da tamo nastavi liječenje. Tamo se već nalazi jedan mali heroj, Lana Jovanović, koja je krajm godine dobila ovaj lijek.

– Zahvaljujući vama je uspjela! Hvala što ste podržali svaki moj apel, svaku licitaciju, hvala što ste podržali Minju, Matiće i njihovu borbu! Sada nam ostaje da držimo palčeve i da nam se naša princeza vrati zdrava, nasmijana! Duboko vjerujem u to! I hvala što ste još jednom pokazali koliko smo jaki zajedno! Hvala što niste okretali glavu i što ste pobijedili zajedno sa Minjom prvu prepreku! Sad idemo jako sa puno vjere i molitve, do Minjinih prvih koraka – napisala je Jelena Ignjatović u Fejsbuk grupi Budi human – humanitarne licitacije, prenosi Telegraf.

Još 9. decembra, poslije nekoliko mjeseci intenzivne borbe humanih ljudi, prikupljeno je 2,4 miliona dolara za Minjin lijek i liječenje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Humani ljudi širom Srbije prodavali su sve – od igle do lokomotive, kako bi pomogli ovoj predivnoj djevojčici da što dođe do svog prvog cilja, odnosno te ogromne svote novca.

 

 

Izvor: Srpska info