Новоизабрани градоначелник Требиња Лука Петровић сматра да би Министарство индустрије, енергетике и рударства Републике Српске требало да редефинише постојећи уговор са предузећем “Трендтекс” и, или да потпише нови са другим закупцем, преноси Срна.

Петровић је мишљења да постојећи уговор са овим предузећем треба редефинисати у смислу односа према радницама и закупа, те да се створи добар амбијент за развој текстилне индустрије у Требињу.

“Ако предузеће ‘Трендтекс’ не може да испоштује минималне услове радница, а то је бар један слободан дан у седмици, онда би надлежно министарство требало да нађе новог закупца”, сматра Петровић.

Управа “Трендтекса” је прије десетак дана подијелила отказе за 12 радница уз образложење да не испуњавају норму, али и да фирма није ликвидна.

Након тога уговор није продужен за 42 раднице које су биле ангажоване одређено вријеме. Од око 130 радница тренутно у производњи ради њих двадесетак, док остале не желе да раде солидаришући се са колегиницама које су добиле отказе.

 

Извор: Срна