U situaciji kada posljedice koronavirusa praktično guše privrednike, menadžeri i vlasnici kompanija treba da znaju jedno – najpotrebnije je sačuvati “hladnu glavu” – jer panika nikome ne donosi dobro.

Svaka kompanija trebala bi da napravi plan i pripremi se na moguće dodatne turbulencije i scenarije koji se mogu dogoditi. Jasno je, naime, da će trebati dosta vremena da se posljedice na ekonomiju saniraju, međutim, neophodno je da se menadžeri pobrinu za svoje poslovanje i ostanu pribrani.

Svi se moramo adaptirati i brzo reagirati, a LRC d.o.o. Sarajevo kao najstarija i najveća bonitetna agencija u Bosni i Hercegovini stavlja svoje resurse na raspolaganje svim privrednicima kroz kampanju ‘’Zadržimo smirenost i upravljajmo rizikom’’.

‘’Na ovaj način privrednicima stojimo na raspolaganju i želimo im olakšati period izolacije i novonastale situacije. Izvjesno je, naime, kako će sa padom tržišta zbog koronavirusa doći i do velikih promjena u poslovanju brojnih kompanija, a popis područja na koje treba obratiti pažnju kreće se od upravljanja naplatom potraživanja, odgodama i uslovima plaćanja do prevencije prevara i opreza rada sa stabilnim dugogodišnjim klijentima. Zbog toga smo vlastite servise i usluge odlučili BESPLATNO staviti na raspolaganje bh. kompanijama kako bi u svakom trenutku imali uvid u tržište i na taj način mogli preventivno djelovati’’, poručili su iz LRC-a.

Doprinos LRC BIS i LRC Inkasso ogleda se kroz:

  • Besplatan advokatski pravni savjet iz privrednog i radnog prava
  • Dnevni monitoring svih blokiranih/deblokiranih/novoregistrovanih pravnih subjekata u periodu trajanja vanredne situacije
  • Provjera boniteta kupca i konsultant za analizu

Ukoliko trebate pomoć i dodatne informacije, možete se javiti na besplatan kontakt telefon: 0-800-201-22 ili putem e-maila: lrc@lrcbh.com.

 

HP, mart 2020.