Pronađeno 1050 paklica cigareta raznih vrsta u putničkom automobilu marke „Ford“ kojim je upravljalo lice inicijala V.P. na regionalnom putu Ljubinje – Bileća. juče u 19.35 časova, saopšteno je iz PU Trebinje.


Policijski službenici su na osnovu prethodno napravljenih planova za suzbijanje trgovine akcizom i raspoloživih operativnih saznanja na regionalnom putu Ljubinje – Bileća, u mjestu Radimlja, zaustavili i kontrolisali navedeni putnički automobil kojim je u trenutku kontrole upravljalo lice inicijala V.P. iz Ljubinja.

Izvršenim pretresom u automobilu je pronađeno 1050 paklica cigareta različitih vrsta. Nakon dokumentovanja krivičnog djela „Nedozvoljena trgovina“ protiv lica inicijala V.P. će biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

U toku 2020. godine policijski službenici Policijske uprave Trebinje su evidentirali četiri krivična djela „Nedozvoljena trgovina“. Ukupno je oduzeto 12200 paklica cigareta raznih vrsta i 95 pakovanja rezanog duvana.

 

 

HP, april 2020.