Virus korona ponovo hara istočnom Hercegovinom, trenutno najveće žarište je u opštini Ljubinje. Od početka sedmice u ovoj maloj opštini na jugu registrovano je 16 osoba pozitivnih na Covid 19.

Štab za vanredne situacije svaki dan zasijeda, strahuju da će zaraženih biti još.

“Od ukupno 70 testiranih mi imamo rezultate za 32, a 16 je pozitivno ostalih 39 nisu još stigli rezultati, labaratorije su zaista preopterećene, očekujemo rezultate. Onda ćemo sve znati, do tada se držimo strogo pravila samoizolacije”, rekla je Svetlana Vojčić, vd. direktora Doma zdravlja Ljubinje.

Od 16 zaraženih 10 je na trebinjskom Covid odjeljenju, svi su stabilno i niko nije životno ugrožen. Jedan dio zaraženih je i u karantinu u Trebinju dok su majke i bebe u kućnom karantinu. I prvi čovjek Ljubinja zabrinut. Darko Krunić kaže da su proteklih dana pooštrili mjere.

“Mi smo svjesni i ove mjere što smo donijeli juče i prekjuče ne mogu se odmah manifestovati za dan ili dva. Pratićemo situaciju i ako nam se situacija bude pogoršala moraćemo donositi rigoroznije mjere”, istakao je Darko Krunić, načelnik Ljubinja.

Odakle je zaraza krenula i koliko je klastera u Ljubinju niko ne zna. A zna se da je sve povezano da jednom ribarnicom u Stocu.

Ljubinje je mala opština svi se znaju i svi su jedni drugima rodbina, zato se virus brzo i širi kažu građani, ali isto tako i poručuju da im nije svejedno.

Zato što nije svjedno malo ko je danas izašao vani. Ljubinje sablasno prazno.

 

 

 

 

Izvor: ATV