Mladić iz BiH postao je popularan među Amerikancima nakon što se pojavio na Fejsbuku na stranici “Humans of New York”, gdje je iznio svoju ljubavnu priču.

 

Dinova priča izazvala je oduševljenje 60.000 ljudi. Sada mnogi od njih žele da mu pomognu da ostane sa ženom koju voli.

Tokom studiranja u Americi on je upoznao djevojku Goe, koja je iz Etiopije. Bili su u vezi četiri godine i nada li se da će se kada diplomirau oboje zaposliti i ostati živjeti u Americi.

“Ona je našla posao, ali ja nisam. Poslao sam oko 150 ili 200 prijava. Imao sam 35 razgovora, četiri ili pet su me odveli do trećeg kruga, ali mislim da mi je situacija s vizom svaki put upropastila šanse. Ne mogu da je pozovem sa sobom u Bosnu”, napisao je on.

Kako je objavio tamo za nju nema nikakvih šansi.

“Kada je postalo jasno da moram da se vratim, ona se iselila iz našeg stana da bi nam bilo lakše. Pre neki dan sam otišao kod nje da joj pomognem da ofarba neke ramove. Mislili smo da ćemo se zabaviti, ali nismo čak mogli ni da se pogledamo i razgovaramo” napisao je Dino.

“Odlazim za dva dana. Kad bih mogao, samo bih joj rekao da je volim”, rekao je on fotografu.

U vrijeme kada je fotografija s pričom objavljena na stranici, dva dana od susreta fotografa sa njim, on je već napustio Ameriku. U komentarima koji su napisani nalazi se i njegov mejl, pa je poznato da se zove Dino Dedić. Administrator je svim ljudima koji su željeli da mu pomognu poručio da je mladić rekao da je sad prekasno za pomoć.

Izvor: Glas Srpske/ 24sata.rs