Петнаесту годину заредом, Клепетан је са шест дана закашњења стигао у гнијездо своје драгане Малене у Бродској Вароши, у Хрватској, иако је већина регионалних медија јуче објавила да је овој љубавној саги дошао крај.

Тако се наставила једна од најслађих љубавних прича пара рода, а такође нема више разлога ни за забринутост Стјепана Вокића, који о Маленој брине већ 15 година, од када јој је повређено крило.

Свих тих година с прољећа Маленој долази њен мужјак Клепетан и они ту, на кући Вокића, легу своја јаја.

Вокић је ових дана био забринут за судбину Клепетана који никако није долазио, а с обзиром на то да је ријеч о роди мужјаку у позној доби, очекивало се и да се не више никада не појави.

Ово је била прва година да је Клепетан толико каснио јер је обично долазио 24. марта, а само једне године 28. марта.

Након шест дана кашњења, Клепетан се ипак појавио и нешто послије поднева стигао на своје одредиште.

Чим га је угледала, Малена му је долетјела у сусрет, а након поздрављања кљуновима, легао је да се мало одмори.

Славонац Вокић је прије 15 година пронашао рањену роду која више није могла да лети на југ и дао јој је име Малена, а убрзо након тога почео је да је посећује Клепетан.

Сваке јесени Клепетан је остављао Малену и одлазио за Јужноафричку Републику, а цијели регион је жељно очекивао пролеће и повратак Клепетана.

Клепетан се уредно враћао у љубавно гнијездо својој драгој, која га је чекала и одбијала све мужјаке који су јој се у међувремену удварали.

Иначе, Клепетан и Малена су за све ове године на свет донели 54 потомка.

Јуче је био посљедњи дан када се могао очекивати Клепетанов повратак.

Иако је нада да ће се појавити била готово изгубљена, Клепетан је, ипак, нешто прије заласка сунца, са шест дана закашњења, слетио у гнездо своје Малене.

Љубави Клепетана и Малене није крај!

 

Извор: РТС