U okviru kampanje „Ljetuj u Trebinju“, Turistička organizacija Trebinje, uz podršku gradonačelnika Trebinja i hotelijera iz našeg grada, organizuje nagradnu igru za sve one koji su zainteresovani da borave u Trebinju u periodu od 5. -25. jula 2020.g.

Riječ je o dodjeli vaučera za prenoćište sa doručkom u trebinjskim smještajnim objektima, u vrijednosti od 150 КM. Кako je danas objašnjeno, broj noćenja za jedan vaučer zavisiće od cijena pojedinačnih objekta (hotela, motela, hostela itd), tako da će u pojedinim objektima turisti moći boraviti i više dana.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, ova aktivnost je nastojanje da se pruži podrška turizmu u Trebinju, posebno nakon koronavirusa, te da se pozovu turisti da posjete naš grad. Po zvaničnim podacima, u Trebinju već mjesec dana nije zabilježen nijedan novi slučaj virusa.

„Prošle smo godine po prvi put u Trebinju imali preko 100 000 noćenja. Došli su nam ljudi iz 90 zemalja svijeta. To ne možemo tek tako ostaviti po strani. Trebinje je počelo intenzivno da se razvija u turističkom smislu i naša je namjera, iako je koronavirus usporio aktivnosti, da radimo i dalje na planu razvoja turizma“, rekao je gradonačelnik Trbinja.

Ćurić se zahvalio hotelijerima i vlasnicima smještajnih kapaciteta, ističući da su gotovo svi prihvatili ovu ideju i već se prijavili za učešće.

„Za sada imamo već skoro 30 prijavljenih , a očekujemo da taj broj bude i veći,“ istakao je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja je svim učesnicima poželio puno sreće u nagradnoj igri, a eventualnim dibitnicima i našim budućim gostima poželio je dobrodošlicu u Trebinje. Ćurić je pozvao i one učesnike koji ne budu izvučeni u nagradnoj igri da ipak dođu u Trebinje i uvjere se u kvalitet usluga i prijatan ambijent.

Marko Radić, direktor Turističke organizacije Trebinje, rekao je da poziv važi za sve koji su zainteresovani za boravak u našem gradu. Radić je objasnio da se prijave vrše putem aplikacije na internet stranici www.ljetujutrebinju, koja je dvojezična, pa je učešće omogućeno i za strance.

Prijave traju 26. juna 2020. godine, a informacija o dobitnicima vaučera biće objavljena 29. juna na pomenutom sajtu, istagram i fejsbuk stranicama Turističke organizacije Trebinje.

 

 

 

HP, jun 2020.