Preduzeće Lipnik d.o.o. Gacko je nastalo 1992. godine, tada kao Auto škola koja je obučavača buduće vozače B i C kategorije.

 

 

Godinu dana poslije počela je sa radom prva trgovača radnja pod imenom “Nina” koja je poslovala u sastavu firme PP Lipnik Gacko export-import odakle se i razvila cjelokupna trgovača djelatnost, što je i danas osnovna djelatnost ovog preduzeća.

 

Prepoznavši naše zalaganje i naš trud građani Gacka su na direktan i indirektan način sugerisali nama i ljudima koji su nam bili bliski da našu djelatnost proširimo po cijelom gradu. Osluškujući potrebe, a prije svega želje naših vjernih potrošača redom su nicale tj. otvarale prodavnice u različitim dijelovina grada jedna za drugom, prodavnica Sara u Avtovcu, Samoposluga br.1 u Vidovdanskoj ulici, prodavnica Vesna u Ulici Solunskih dobrovoljaca, Samoposluga br.2 u Ulicu Stojana Kovačevića, prodavnica MiS takođe u Ulici Stojana Kovačevića…

 

Vremenom je došla i potreba za otvaranjem sopstvene proizvodnje, tako da je u sklopu firme otvorena i Pekara “Zlatno zrno”, kao i pržionica kafe koja iz svoijih peći izbacuje najkvalitenija zrna kafe robne marke “MiNSS” koja je svoje mjesto našla u svim domovima građana Gacka.

 

Kupovina sa zadovoljstvom…

LIPNIK doo Gacko