U nevesinjskoj Gradskoj galeriji protekli vikend je otvorena izložba slika Likovne kolonije „Gacko-Klinje“ iz Gacka.

 

 

Posjetioci su imali priliku da vide djela poznatih imena našeg savremenog slikarstva, ali i mlađih slikara i studenata likovnih akademija.

Izložbu je otvorila Jelena Glogovac Savić, akademski slikar i član Savjeta kolonije „Gacko-Klinje“. Ona je izrazila zadovoljstvo što Likovna kolonija „Gacko-Klinje“ ima priliku da se predstavi nevesinjskoj publici, istakavši da je kroz koloniju prošlo nekoliko desetina dobrih umjetnika, akademskih slikara iz Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i Makedonije ostavivši veliki broj izuzetnih radova koji čine zavidan fundus kolonije od oko 250 umjetničkih djela.
„Nadam se da će Likovna kolonija „Gacko-Klinje“ osnažiti i dostići još veći nivo da bi služila kao kulturna vodilja mladim naraštajima u Gacku“, rekla je Glogovac Savić.
Ona je izrazila očekivanje da će se ova kolonija zahvaljujući fundusu djela koje posjeduje kao i dobroj saradnji sa institucijama kulture u regionu i udruženjima likovnih umjetnika, ucrtati na mapi likovne umjetnosti Hercegovine, a i šire.

Likovna kolonija „Gacko-Klinje“ nastala je 2008. godine u organizaciji JU „Kulturno-sportski centar“ Gacko. Selektor likovne kolonije je akademski grafičar Tanja Pikula, a u organizaciji izložbe učestvovao je tim JU „KSC“ Gacko pod rukovodstvom direktora mr Anđelke Boljanović.

Veče umjetnosti u Gradskoj galeriji upotpunio je nastup Etno grupe „Simonida“ iz Nevesinja.

 

Izvor: Radio Nevesinje