Dejvid Leterman, voditelj noćnog šoua na televiziji CBS, penzionisao se noćas uz komentare četvorice američkih predsjednika da je njihova dugogodišnja nacionalna noćna mora završena i niz poznatih ličnosti koji su sastavili listu od 10 stvari koje su željeli da kažu ovom voditelju.

 

Snimljeni uvod predsjednika Baraka Obame i bivših predsjednika Džordža Buša, Bila Klintona i Džordža V. Buša, aludirao je na obraćanje javnosti predsjednika Džeralda Forda, koji je došao na vlast poslije ostavke Ričarda Niksona 1974.

Deset poznatih ličnosti od Stiva Martina do Tine Fej sastavilo je posljednju top 10 listu “stvari koje sam uvijek želio da kažem Dejvu”.

Džulija Luis Drajfus je, uz Džerija Sajnfelda, poručila: “Hvala što si mi dozvolio da učestvujem u još jednom razočaravajućem finalu serije”. Broj jedan pripao je Bilu Mareju: “Dejv, nikada neću imati novac koji ti dugujem”.

Leterman se oprostio poslije 33 godine rada i 6.028 emitovanja svog kasnog noćnog šoua na televizijama CBS i NBC.

Voditelja, poznatog po top 10 listama i ironičnom smislu za humor, zamijeniće u septembru Stiven Kolbert.

Leterman je svoj šou počeo na NBC-ju u februaru 1982. godine i njegove emisije su uvijek bile više od samo šaljivih skečeva. Poznate ličnosti su se ili “kapirale” sa njim ili ne, a jedan od najupečatljivijih momenata bilo je gostovanje Šer, koja ga je nebiranim rječnikom nazvala kretenčinom.

Prebacio se na CBS 1993. kada je NBC termin dao Džeju Lenou, što mu Leterman nikada nije zaboravio.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_5XZunwreYo

Izvor: Agencije