Lav i Strijelac je vatrena kombinacija koja obećava ljubavnu vezu punu uzbuđenja, strasti i zajedničkih avantura. Ova ljubavna astro kombinacija nosi potencijal za ostvarenje vrlo srećne i zdrave ljubavne povezanosti ovih horoskopskih znakova. Ljubavna veza može biti obdarena srećom, uspehom i pozitivnim događanjima u budućnosti.

Lavom vlada Sunce dok znakom Strelca vlada Jupiter. Međudejstvo ovih nebeskih tela daje čvrstinu i snagu ovoj ljubavi. Oba bića su vedrog duha i vesele prirode i nastoje da kako u ljubavi tako i u zajedničkom životu gaje i održavaju dovoljno pozitivan životni stav. Pomoću ove vrline koju poseduju mogu lakše prevazilaziti razne životne poteškoće i mogu se hrabrije suočavati sa raznim životnim problemima.

Ovaj ljubavni par ume dobro da uživa i u zabavama kao i u avanturama na zajedničkim putovanjima. I Lav i Strelac su snažni individualisti nezavisnog i slobodnog duha. U tome se međutim, nalazi i potencijalna skrivena opasnost od narušavanja ravnoteže u ljubavi jer lepršavi Strelac može češće osećati potrebu da neke stvari radi samo “po svom” dok melodramatični Lav u takvoj ljubavnoj vezi može steći utisak da je zapostavljen jer voli da bude uključen u sva dešavanja i da se pita oko svega. S druge strane, Lav češće može pokazivati sklonost ka dominaciji u ljubavi što Strelac može vrlo teško podneti jer u ljubavi ne voli da se potčinjava i da bude na bilo koji način ograničen.

Lav i Strelac su po polaritetu pozitivni ili Jang znaci što ukazuje na njihovu ekstrovertnu prirodu, na njihovo veliko samopouzdanje kao i na njihovu objektivnost što doprinosi boljem usklađivanju zajedničkih želja i potreba kako na ličnom, privatnom planu tako i u zajedničkom životu uopšte. Time je istovremeno znatno umanjena i opasnost od pojave veće ljubomore kod ovog ljubavnog para.

Sjajni i dopadljivi Lav zrači posebnom harizmom ali njegova romantičnost i povremeno naglašenija želja da komanduje samo će naterati Strelca da se povuče jer Strelca ponekad snažno odbija preterana romantika kao i kada neko suviše preteruje u svom nastupu a najviše od svega ga odbija kada neko nastoji da mu nameće neka pravila i kada želi da komanduje ili da na bilo koji način kontroliše njegove postupke i ponašanje. Moto koji važi za Strelca u ljubavi je: “ne zatvaraj me u kavez”, dok u ljubavnoj vezi sa Lavom može steći utisak da ne može baš uvek da izrazi svoj slobodan duh.

Lav često može ispoljavati sklonost ka rasipništvu jer voli da uživa u luksuzu dok je Strelac uglavnom više okrenut ka ostvarenju zadovoljstva i blagostanja u nekim nematerijalnim dobrima što doprinosi javljanju većih neslaganja usled neusklađenosti zajedničkih stavova, želja i potreba po tom pitanju.

Bez obzira na to, uz postojanje jakih pozitivnih planetarnih veza u ličnim (natalnim) horoskopima Lava i Strelca i uz jake potencijale koje Sunce dodeljuje Lavu kao i uz brojne šanse i dobru sreću koju Jupiter dodeljuje Strelcu ovaj ljubavni par može naučiti vremenom kako da pravilno koristi veze između ova dva nebeska tela u cilju što boljeg usklađivanja i u cilju ostvarenja harmoničnog ljubavnog odnosa.

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs