Kada se u ljubavi Lav i Škorpija spoje rezultat je vrlo kompleksna situacija. Naime, u ovakvoj ljubavnoj astro kombinaciji ove ličnosti se pre ili kasnije suočavaju sa nekim kontradiktornim i konfuznim osećanjima. Kod ovog ljubavog para naizmenično se smenjuju i prepliću neobuzdana strastvenost, jake emocije i snažno emotivno zahlađenje ljubavnog odnosa.

Ovaj vatreni par često ide iz krajnosti u krajnost. Stvari se u njihovoj ljubavnoj vezi odvijaju munjevitom brzinom, njihove reakcije mogu biti plahovite tako da veći broj primera iz prakse otkriva vrlo turbulentnu prirodu ovog ljubavnog odnosa odnosno ljubavne veze ili braka. U jednom trenutku oni su zajedno u zanosu svoje ljubavi u slatkoj ljubavnoj strasti dok se u sledećem suprotstavljaju. Ili – ili.

U nekim situacijama mogu biti nemilosrdni jedno prema drugom. Često im nedostaje otvorena i topla međusobna komunikacija. Ponekad ne mare preterano za svoje međusobne potrebe i želje što dovodi do veće neusklađenosti i do učestalog narušavanja ravnoteže i sklada njihove ljubavne veze. Nedovoljno razumevanja, nedovoljno tolerancije… Sve to dovodi do neizvesne zajedničke budućnosti i do veće opasnosti od prekida ljubavne veze ili od razvoda braka.

Lav i Škorpija ; Sunčeva svetlost (Lav) i Plutonova tama (Škorpija) ; Sunčeva toplota (Lav) i Plutonova hladnoća (Škorpija)…

Duboka osećajnost Škorpije može biti previše komplikovana za Lavov ukus. Lav je ekstrovertan (pozitivan ili Jang znak) koji voli da uživa u društvu, da bude u toku svih zbivanja i da se zabavlja “napolju” dok introvertna Škorpija (negativan ili Jin znak) želi da rezerviše svoju voljenu osobu samo za sebe i da se zabavlja sa njom u njihovoj zajedničkoj postelji.

Dobra strana ove ljubavne priče sastoji se u tome što su i Škorpija i Lav fiksni znaci što ukazuje na njihovu odlučnost, istrajnost i usredsređenost a to daje indicije o postojanju potencijala da ova dva bića većom spremnošću na kompromise pokušaju da promene njihovu ljubavnu situaciju i pored toga što im sudbina nije najnaklonjenija.

Takođe, na slaganje u ljubavi utiču i Venera, Mars, Mesec kao i Ascendent/Descendent jer horoskopski znaci, premda su važni, predstavljaju samo deo ljubavne slagalice. Potrebno je dakle, prilikom analize horoskopa, pored navedenih činilaca uzeti u obzir i na koji način su povezane planete, zvezde i ostala nebeska tela u ličnim horoskopima Lava i Škorpije kako bi se izveo zaključak o suštinskoj prirodi ove ljubavne veze.

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs