Lav i Ribe u osnovi predstavlja vrlo kompatibilan ljubavni spoj. Iz ove astro kombinacije može se roditi nežna, romantična i strastvena ljubavna veza. Ribe čeznu za čarobnom i bajkovitom ljubavlju u kojoj će pronaći utočište i sigurnost tako da će biti opčinjene neustrašivom pojavom Lava koji uliva sigurnost. S druge strane, Lav će biti oduševljen zanosnom pojavom, izražajnošću i romantičnošću Riba.

Lav pod uticajem Sunca svog vladara unosi toplinu, vitalnost, pozitivne vibracije, jasnoću i optimizam u ovu ljubavnu priču. Ribe pod uticajem Neptuna svog vladara unose maštovitost, nadahnuće, osećajnost i razumevanje. Međudejstvo ovih nebeskih tela može doprineti dobrom usklađivanju Lava i Riba na svim nivoima njihovog međusobnog slaganja u ljubavi.

Ljubavna veza između Riba i Lava može biti ispunjena nežnošću, maštovitošću, glamurom i dubokom emotivnom povezanošću na psihičkom nivou. Oba bića su i veoma kreativna i umetnički nadahnuta tako da ih i to čini izuzetnim i nesvakidašnjim ljubavnim spojem.

Međutim, kao i kod većine drugih ljubavnih parova, tako i kod Riba i Lava postoje potencijalne skrivene opasnosti za povremeno narušavanje ravnoteže i sklada u ljubavi. Naime, i Lav i Ribe, svako na svoj način mogu podjednako doprineti da se njihova ljubav upropasti ukoliko ne nauče da bolje kontrolišu one “tamnije” strane svojih ličnosti.

Poznato je da Lav voli da se petlja u sve stvari i da uživa u tome da vodi glavnu reč, da dominira i kontroliše situaciju kao i da preterano drami i kritikuje ako mu nešto nije po volji. Ukoliko ne nauči da bolje kontroliše ovakve svoje porive, vremenom može takvim svojim razmaženim ponašanjem samo udaljiti Ribe od sebe jer je poznato da Ribe ne vole kada im neko preterano deli savete i kritikuje njihovo ponašanje. Ribe u takvim situacijama ispoljavaju sklonost ka povlačenju u sebe.

Zaljubljene Ribe su toliko opčinjene ljubavlju i zanesene da u mnogim situacijama ispoljavaju sklonost ka preteranom idealizovanju voljene osobe, usled čega mogu postati vrlo neoprezne, naivne i lakoverne a samim tim postati i pogodnom metom za manipulaciju kada im usled njihove naglašene ranjive prirode, njihova krhka osećanja mogu biti lako povređena. U takvim situacijama biće jako razočarane i želeće da budu ostavljene na miru. Na kraju će se osećati okrivljenim i kritikovanim, zakomplikovaće stvari tako da Lav neće shvatiti šta se dogodilo i ova ljubavna priča imaće tužan kraj.

Međutim, kako bi se dobila suštinska slika prave prirode ovog ljubavnog spoja i kako bi se “zavirilo” u njihovu zajedničku budućnost poželjno je protumačiti i sve ostale relevantne pokazatelje u ličnim (natalnim) horoskopima Lava i Riba u cilju dobijanja detaljnijeg uvida u celokupno slaganje ovog ljubavnog para.

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs