Danas je u Lastvi pored Trebinja svečano otvorena ribolovna sezona na rijekama i jezerima kojima gazduje Sportsko-ribolovno društvo “Trebinje”.

 

Srna prenosi da je predsjednik ovog društva Miroslav Ninić rekao da je ove godine u vode Trebišnjice i njenih jezera ubačeno oko 450.000 primjeraka mlađi kalifornijske i potočne pastrmke, te da se samo za mjesec dana, otkako su se počele izdavati ribolovačke dozvole, u Sportsko-ribolovno društvo “Trebinje” učlanilo više od 250 ribolovaca.

Ninić napominje da redovnim akcijama poribljavanja ovo društvo nastoji da očuva riblji fond, ali da je mnogo značajnija mjera – zabrana ribolova u vrijeme mrijesta i borba protiv krivolova, prenosi Srna.

Održano je i takmičenje u pravljenju ribljeg kotlića, a najbolje umijeće pokazala je ekipa “Gorica”, drugoplasirana je bila ekipa “Zgonjevo”, dok je trećeplasirani bio kotlić tima “MIM”.

Priznanje za ribarenje dugo više od 60 godina uručeno je Dani Marić, najpoznatijoj ženi-ribolovcu iz Hercegovine.

Otvaranju ribolovne sezone prisustvovali su ljubitelji ribolova iz susjednih hercegovačkih gradova, te Nikšića, Mostara i Dubrovnika.

 

Izvor: Srna, Foto: google