U organizaciji plivačkog kluba Zrinjski iz Mostara juče je po osmi put održano takmičenje „Božićni kup 2019“.

Klub vodenih sportova „Leotar“ na bazenu kampusa u Rodoču predstavljalo je devet plivača , Pavle Ćuzulan (2009), Boris Milojević (2009), Ognjen Zirojević (2009), Igor Kundačina (2008), Ognjen Ćurić (2007), Petar Šegrt (2006), Helena Lakić (2005), Teodora Kraljević (2005) i Jovan Vukoje (2005).

Plivači KVS Leotar  u Mostaru su nastavli  uspješan niz rezultata na takmičenjima u decembru. Na bazenu mostarskog Kampusa, plivači KVS Leotar osvojili su osam medalja od čega jednu zlatnu, četri srebrene i tri bronzane. Pored osvojenih medalja mladi plivači KVS „Leotar“ otplivali su i veliki broj ličnih rekorda.

Po osvojenim medaljama na 8. Božićnom kupu u Mostaru, od plivača KVS Leotar, najuspješniji su bili Helena Lakić sa četri osvojene medalje, Jovan Vukoje i Teodora Kraljević sa po dvije osvojene medalje. Helena se okitila sa dvije srebrene medalje u disciplinama 100 m leđno i 100 m delfin , dok je dvije bronzane medalje osvojila u disciplinama 100 m slobodno i 200m mješovito. Jovan Vukoje je osvojio zlatnu medalju u disciplinu 400 m slobodno i srebrenu medalju u disciplini 100m prsno, Teodora Kraljević je u Mostaru osvojila srebrenu medalju u disciplini 100m prsno i bronzanu medalju u disciplini 400 m slobodno.

“Takmičenje u Mostra je jedno u nizu takmičenja u mjesecu decembru na kojem su naši plivači učestvovali a očekuju nas nastupi na još dva takmičenja do kraja godine. Sa ostvarenim rezultatima naših mladih plivača u Mostaru možemo biti zadovoljni, pored osvajača medalja naši plivači iz takmičenja u takmiče pomjeraju svoje lične rekorde. Očekujemo da sa takvom tedencijom dobrih rezultata u svojim disciplinama nastave i na predstojećim takmičenjima”, ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

 

HP, decembar 2019.