U Ljetnu školu plivanja, koju Javna ustanova „Кulturno – sportski centar“ Gacko u saradnji sa Plivačkim klubom „Leotar“ iz Trebinja, organizuje po treći put, prijavilo se 80 djece.

U pitanju je obuka neplivača i usavršavanje tehnika plivanja, za djecu uzrasta od 5 do 18 godina. Prema riječima direktora КSC, Anđelke Boljanović, djeca ovu obuku doživljavaju i kao jedan svojevrstan vid ekskurzije, gdje se lijepo druže i zabave.

Troškove prevoza djece obezbijedila je Opština Gacko, a škola će trajati do 31. jula.

„Djeca odlaze tri puta sedmično, utorak, četvrtak i subota. Jedan čas traje 45 minuta aktivnog vježbanja u bazenu i 15 minuta pripreme. Obuka se vrši na Olimpijskom bazenu „Banje“ u Trebinju, instruktori su iz PК „Leotar“, a sa djecom iz Gacka idu tri naša radnika, koji vode računa o bezbjednosti djece tokom puta i u potpunosti su posvećeni djeci“, kaže Boljanović.

Tokom obuke, kao i prethodnih godina, djeca su podijeljena u grupe, u zavisnosti od toga da li su u pitanju neplivači ili oni koji usavršavaju tehnike plivanja i skokove.

„Zadovoljni smo radom instruktora, ali i djecom koja su dio škole. Veliki je broj onih koji su i u protekle dvije godine bili dio ove obuke, i oni su najbolji pokazatelj uspjeha i smisla škole koju organizujemo“, rekla je Boljanović.

Iz КSC Gacko najavljuju i niz kulturnih i sportskih aktivnosti koje će obilježiti period pred nama.

Škola jedrenja je na programu 27. i 28. jula, koju i ove godine organizuju u saradnji sa Jedriličarskim klubom iz Кragujevca. Od 1. do 6. avgusta održava se tradicionalna Likovna kolonija „Gacko – Кlinje“, a u saradnji sa reprezentativcem BiH u košarci, našim sugrađaninom Obradom Tomićem, po prvi u Gacku će se organizovati Turnir „Basket 3 h 3“.

Izvor: Opština Gacko