Medicinski dio Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 na jučerašnjoj sjednici insistirao je na novom skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i uslužnih djelatnosti, i to je dio predloga koji su poslali Vladi Srbije na usvajanje, saznaje Blic.

Podsjetimo, sjednica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana situacija sa korona virusom, trajala je juče od 12 do oko 13 časova, ali je medicinski dio nastavio zasjedanje kako bi preciznije definisao predlog novih mjera koji su zatim dostavili Vladi Srbije.

Kako saznajemo iz izvora bliskih Kriznom štabu, juče je tako predloženo skraćeno radno vreme za mnoge delatnosti, ali i zatvaranje tokom vikenda.

Prijedlog medicinskog dijela je, kako saznajemo, da ugostiteljski objekti (kafići, restorani, barovi, klubovi i slično), ali i tržni centri, frizerski i kozmetički saloni, butici, odnosno sve prodavnice koje ne sadrže prehrambenu robu, rade radnim danima do 17 časova (sada je do 18, odnosno do 21), a da vikendom uopšte ne rade.

Velika novina u predloženim novim mjerama odnosi se na uslužne djelatnosti, piše Blic.

Frizeri, kozmetički saloni i slično, ali i butici koji nisu u tržnim cetrima, prema postojećim mjerama, mogu da rade do 21 čas.

Uz to, drastična promjena bi bila i da se sve to, zajedno s ugostiteljskim objekitma, bude zatvoreno tokom vikenda.

Ovo je samo prijedlog koji bi, ukoliko ga Vlada Srbije usvoji, bio na snazi do sredine decembra. Dakle, važio bi u naredne dvije nedjelje.

Inače, premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će imati sastanak sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, kao i da će država s novim mjerama izaći danas ili sutra.

 

Izvor: Srpska info