Često nam se čini da pojedinac ne može mnogo da doprinese blagostanju društva i da promeni nešto na bolje – međutim, Andrea Ćirić (23) nam dokazuje da je to ipak moguće. Ova devojka (23) iz Kraljeva je iskoristila svoju rođendansku zabavu da sakupi novac za vredan bolnički aparat.

Mlada Kraljevčanka, koja je uspešna studentkinja Elektrotehničkog fakulteta, kao i saradnica “Petnice”, došla je na plemenitu ideju da od svoje proslave 23. rođendana napravi malu humanitarnu akciju. Upravo zbog tog njenog gesta, Zdravstveni centar “Studenica” u Kraljevu sada ima novi uređaj koji će pomoći najugroženijim pacijentima na intezivnoj nezi. U pitanju je aparat koji lekari zovu “špric-pumpa”.

Andrea je za portal Nova.rs ispričala kako je uspela da organizuje svoj najlepši rođendan do sada.

“Već nekoliko godina razmišljam kako svoju proslavu rođendana da pretvorim u proslavu humanitarnog karaktera, međutim kako mi je rođendan prethodnih godina bio u sred februarskog ispitnog roka organizacija se svodila na to da ja zamolim par drugara koji dolaze kod mene kući da umesto poklona novac uplate nekoj od humanitarnih organizacija. Zamisao o nekoj većoj proslavi je uvek bila tu i ove godine je u Beogradu pomeren termin ispitnih rokova i da kažem konačno su se „sklopile kockice“ da napravim taj prvi korak i stupim u kontakt sa vlasnicima lokala koji bi podržali moju ideju”, govori ona.

Njena ideja o neobičnoj proslavi brzo je naišla na sjajan odaziv među njoj bliskim ljudima – i svako se potrudio da joj pomogne da tu sjajnu zamisao sprovede u delo.

Izvor: Nova.rs