U centru Trebinja danas je otvorena Krajiška kuća koja kupcima nudi 500 poljoprednih proizvoda iz Banjaluke i okoline.

Krajišku kuću na jugu Srpske otvorili su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, direktor banjalučkog Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić i direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina.

– Siguran sam da će proizvodi iz Krajine u Trebinju biti dodatna ponuda za sve koji dolaze u ovaj grad, a Trebinjcima prilika da kupe proizvode koje nemaju u svojoj regiji – rekao je Ilić.

Direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina je naveo da se na policama novootvorenog objekta mogu kupiti prepoznatljivi proizvodi Krajine, rakije, kiseli i slatki program, kraft pivo.

On je dodao da je ovo dobar primjer saradnje dvije lokalne zajednice, koji je počeo ranije otvaranjem Hercegovačke kuće u Banjaluci.

-Trebinje je otvoreno za saradnju sa svim gradovima u RS i u regionu, da sklapamo sporazume i prodajemo domaće, provjerene proizvode. Otvaranjem Krajiške kuće smanjićemo uvoz određenih proizvoda – naveo je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Na današnjoj svečanosti otvaranja je navedeno da je planirano da se Krajiška i Hercegovačka kuća otvore u Novom Sadu i Beogradu.

 

 

 

 

Izvor: Dubravka Čolović, Srpska info