Košarkašice Leotara ’03 sinoć su u Sportskoj dvorani “Miloš Mrdić” poražene od ekipe Jedinstva iz Tuzle konačnim rezultatom 68:71, po četvrtinama (16:22, 12:16, 21:16, 19:17).

Ispostavilo se da je presudio loš početak trebinjskih košarkašica koje su u prvoj četvrtini gubile 4:13, nakon čega je Milorad Nadaždin zatražio timski tajm aut. Tri minuta do kraja prve četvrtine rezultat je bio 10:20 u korist gošći koje su znalački koristile svaku grešku rivalki.

U drugoj dionici igre ponovo su igračice Jedinstva ostvarile prednost – 12:16. Nakon prve četvrtine mlada ekipa Trebinje 03 izgledala je nešto bolje na terenu te su preko Pažin i Keševeljivić uspjele da koliko toliko ostanu u igri. Početkom drugog poluvremena izabranice trenera Nadaždina prave seriju 10:5 i približavaju se gošćama na samo minus pet. Rezultat je bio 38:43, 6:37 minuta do kraja treće četvrtine. Međutim igračice tuzlanskog Jedinstva  dolaze do 39:50.

Ipak bilo je na kraju rezultatske neizvjesnosti budući da su domaće imale slobodna bacanja da dođu na minus dva u posljednjem minutu. Zadnji napad imao je Leotar, a Kešeljević nije realizovala trojku što je značio poraz za domaće.

Nakon utakmice trener Leotara ’03 ili popularnih „Malenih“ dao je svoj komentar viđenog na terenu:

„Gošće su sa jednom iskusnom i visokom igračicom od početka uspjele da se nametnu i da naprave veliku razliku. Pogodile su skoro sve šuteve, da su imali niži procenat šuta imali bi se čemu nadati. Mi smo ušli loše u utakmicu i poslije se bilo teško vratiti. Kuriozitet je da lošije igramo na domaćem terenu nego u gostima. Dodao bih još da mi se čini da mi nismo ista ekipa od prije finala Kupa, od kada smo pali. Nadali smo se i završnom plej-ofu, ali izgleda da od toga neće biti ništa“, rekao je Milorad Nadaždin u svojoj izjavi za HP media group.

 

S.Š. / HP, februar 2019.