Odličnom igrom u završnici meča ekipa Swisslion Leotara savladala je večeras u Trebinju tuzlansku Slobodu rezultatom 67:59, zadržavši tako šanse za osvajanje 4. mjesta koje vodi u play-off.

U posljednjoj utakmici 9. kola Lige 6 košarkaši Leotara slavili su u dvorani “Miloš Mrdić” nad Slobodom 67:59.

Trebinjci imaju skor 2-7, a Sloboda 3-6 i u posljednjem kolu znaće se četvrti putnik u play-off. Leotaru treba gostujuća pobjeda nad Mostarcima, pod uslovom da Široki porazi Slobodu u Tuzli.

Poslije boljeg otvaranja Leotar je imao +3 na kraju prvog perioda, a Sloboda + 4 na poluvremenu. U posljednji period ušlo se sa rezultatom 50:50, a gledaoci u Trebinju su do tada mogli vidjeti pravu rovovosku bitku.

U posljednjih deset minuta Dragoljub Vidačić na parket vraća odmorne Negovanovića, Radisavljevića i Rikala što donosi prednost njegovom timu od 2 do 5 poena. Posebno se u završnici istakao Rikalo sa 7 veoma važnih poena, od kojih jedna trojka.

Sloboda se nije predavala do posljednjih sekundi. U posljednji minut se ušlo kod rezultata 64:59.

Mulaomerović je zatražio time-out kako bi dao posljednja uputstva svojim igračima, ali crveno-crni u posljednjoj minuti nisu uspjeli preokrenuti rezultat i doći bar do -2, koliko im je odgovaralo s obzirom na pobjedu u Tuzli 102:100.

Kada je Pelkić pogodio trojku za 67:59 bilo je jasno da će Leotar stići do druge pobjede u Ligi 6.

U redovima domaćih Radisavljević je postigao 16 poena, Rikalo 12, a Damjanović je došao do double-double učinka sa 10 poena i 13 skokova. Kod Slobode bolji od ostalih bili su Boljkovac sa 18 i Hrnčić sa 12.