Fantastična ekipa Swisslion Leotara pokazala je večeras u Trebinju da rezultati iz ove sezone nisu slučajnost i da je dolazak na kormilo tima Dragoljuba Vidačića pun pogodak čelnika kluba. Večeras je u najboljoj košarkaškoj predstavi koja je viđena ove sezone u Trebinju položio oružje lider i jedina neporažena ekipa prvenstva, sarajevski Sparsi. Rezultat na kraju 70:61, sa kojim gosti mogu biti i više nego zadovoljni s obzirom na razvoj događaja na parketu.

Briljirali su Trebinjci večeras, a skoro puna dvorana je mogla da uživa u potezima Šakotića, Aleksića, Cvetkovića, Radosavljevića, Rikala kao i svih ostalih članova tima koji su pokazali da pod vodstvom aktuelnog trenera Vidačića mogu da poraze bilo koju ekipu u Trebinju. Renomirani gosti iz Sarajeva, izuzimajući drugu četvrtinu kada su imali rezultatsku prednost, nisu imali rješenje za poletnu igru Leotara u napadu i vrhunsku disciplinu u odbrani.

Ovom pobjedom, dvanaestom ove sezone, Trebinjci su gotovo i formalno obezbjedili učešće u Ligi 6, koja će dati novog šampiona BiH.

Uz čestitke čelnicima kluba, treneru i igračima, trebinjska publika može da se raduje jer će na kraju ovogodišnje sezone imati priliku da odgleda pet mečeva sa najboljim ekipama u državi i da na prisniji način podrži momke koji to svakako i više nego zaslužuju.

 

Bojan S./HP, januar 2015.