U pretposljednjem kolu regularnog dijela šampionata BiH u košarci trebinjski Swisslion Leotar doživio je prvi poraz na svom parketu od izuzetno motivisane ekipe Kaknja – 84:77.

Utisak je da su domaćini u meč ušli sa mislima okrenutim Ligi za šampiona, opterećeni nedostatkom povrijeđenih igrača i dugom sezonom koju su odigrali briljantno, dok su gosti iz Kaknja odigrali odlično pod imperativom pobjede ukoliko žele plasman među najboljih šest ekipa BiH.

Prvu i treću četvrtinu gosti su bili značajno bolji tim na parketu, bolje su skakali, imali bolju organizaciju napada i niz razigranih igrača, što kod Leotara nije bio slučaj. Drugu četvrtinu su Trebinjci odigrali na svom nivou pa se na poluvrijeme otišlo minimalnom prednosti za Kakanj 40:43.

Ekipa Ljube Vidačića ponovo se probudila pet minuta do kraja meča, kada se sa dvije vezane trojke istopila dvocifrena prednost gosti. Ipak, to nije bilo dovoljno za preokret i bodovi su zasluženo otišli u Kakanj, koji sada ima realnije šanse da u krugu sa Slobodom i Zrinjskim izbori vizu za Ligu 6.

U redovima Leotara istakli su se Rikalo sa 21, Pelkić sa 16 i Radisavljević sa 14 poena, dok su goste do pobjede vodili Tomić i Palavra sa po 14 poena, Rizvić sa 13 te Muflizović i Merdanović sa po 10 poena.

Leotar će svoj posljednji meč Lige 12 odigrati u Mostaru protiv Zrinjskog, a ostaje da se vidi da li će čelnici kluba pojačati ekipu pred završne mečeve sezone.

Bilo bi izuzetno značajno za Trebinje da poslije prošlogodišnje epizode u Kupu BiH, ekipa Swisslion Leotara odličnu sezonu kruniše što boljim rezultatom i plasmanom u Ligi za šampiona.