Konzorcij 15 hercegovačkih firmi dao ponudu Vladi Srbije za izgradnju aerodroma u Trebinju.

Konzorcijum hercegovačkih građevinskih  preduzeća dostavio je ponudu za izgradnju aerodroma Trebinje, prenosi portal BNTV.

U pismu namjere koje potpisuje 15 firmi iz najjužnije regije Srpsdker istaknuto je  da su tehničkim i kadrovskim kapacitetima potpuno spremni da učestvuju u projektu izgradnje aerodroma poštujući sve propise i pravila struke kao i rokove izgradnje koje odredi investitor.

Učesnici konzorcijuma zapošljavaju više od 800 ljudi, od čega 80 visokoobrazovanih kadrova raznih profila koji mogu da isprate jedan ovakav projekat koji je u svakom smislu građevinski i inžinjerski izazov, prenosi BNTV pozivajući se na portal Akta.ba.

“Obzirom da se radi o objektu na kome zemljani radovi predstavljaju dobar dio posla moramo da se pohvalimo činjenicom da posjedujemo građevinsku mehanizaciju koja sigurno može izvesti sve radove u potrebnom kvalitetu,kao i u razumnom roku”, navodi se u pismu namjere Konzorcijuma.

Pozitivan odgovor Vlade Srbije bio bi od izuzetnog značaja ne samo za građevinski sektor Hercegovine nego i za privredu cijele regije. Na projektu bi bila uposlena cjelokupna građevinska operativa sa brojnim podizvođačima iz drugih djelatnosti, što bi oživjelo privredni ambijent i dalo novu snagu razvoju ekonomije juga Republike Srpske.

 

Izvor: BNTV