Direkcija manifestacija Praznik mimoze koji se održava u Herceg Novom najavila je pored nastupa poznatog pjevača Željka Joksimovića na otvaranju 6. februara i koncert hrvatske muzičke zvijezde Gorana Karana 13. februara u Dvorani Park. 

Direkcija festivala je još ranije najavila moguću dopunu, a kocert će prema saznanjima Radio Jadrana početi u 20 časova.

Na Dan zaljubljenih 14. februara u Gradskoj kafani biće upriličeno veče Bokeških gulozeca-pokladna večera. Novi program je i pučka svečanost na otvorenom i to u Njegeševoj ulici, od 10 do 13 časova, kao i mala fešta od naranadža „Sve od narandži, alamaka” koja je najavljena za 21. februar.

Upotpunjen je i pozorišni program sa još dvije predstave, Hercegnovskog pozorišta „Briši od svoje žene” i Gradskog pozorišta iz Podgorice „Čarobnjak iz Oza”.

Potvrđeni su i programi, obilježavanje 40 godina od smrti Petra Lubarde, kao i veče s dobitnikom NIN-ove nagrade za književnost, Filiom Davidom, za roman “Kuća sećanja i zaborava”.

Najznačajnija zimska turistička manifestacija, počinje 6. februara, izložbom cvijeća u Titovoj vili, a uveče velikim koncertom Joksimovića, na Trgu Nikole Đurkovića.

 

Izvor: cdm.me