Na graničnim prelazima koji vode ka susjednoj Hrvatskoj i Crnoj Gori usljed ljetnih godišnjih odmora, a i vikend putovanja, zabilježena su značajna zadržavanja, posebno na putnom pravcu iz Trebinja ka Herceg Novom gdje se formirala kolona automobila od 9 kilometara.

Fotografije prikazuju granični prelaz između Trebinja i Herceg Novog na kojem se formirala kolona automobila duga 9 kilometara, a prema podacima BIHAMK-a zadržavanja su primjetna i na ostalim izlazima iz Bosne i Hercegovine.

Gužve su se formirale i na graničnim prijelazima: Gabela Polje, Gorica, Doljani, Deleuša, Zupci, Bijača i Kamensko.

Također, dugo se čeka na prelazak granice u oba smjera na graničnim prelazima: Neum I, Neum II, Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Orašje.

I na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali kako navode iz Bihamka zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – Granični prijelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Izvor: Klix.ba