Provjerili smo koliko je državnih službenika u BiH zaposleno od početka januara do kraja septembra ove godine, te koliko je konkursa za popunjavanje radnih mjesta raspisano.

Kada je u pitanju Agencija za državnu službu BiH, oni su  od početka januara do kraja septembra tekuće godine donijeli 120 rješenja po javnim oglasima, dok su za isti period prošle godine donijeli 110 rješenja.

Prema njihovim riječima, u pomenutom periodu ove godine je, na zahtjev institucija BiH,  objavljeno 35 javnih oglasa.

Kada govorimo o Agenciji  za državnu upravu Republike Srpske,  oni su u od početka januara do kraja septembra objavili 35 javnih konkursa.

„U ovom periodu je radni odnos zasnovalo 85 kandidata, dok je u istom periodu prošle godine radni odnos zasnovalo 67 kandidata“, istakli su u ovoj agenciji.

U Agenciji za državnu službu FBiH, u pomenutom periodu ove godine, radni odnos je zasnovao  151 službenik, a ova agencija je objavila 203 javna konkursa i 4 interna oglasa.

„Od početka januara do kraja septembra prošle godine je  u organe državne službe FBiH zaposleno 219 državnih  službenika“, naglasili su u ovoj agenciji.

Prostom računicom dolazimo do rezultata da je od početka januara do kraja septembra ove godine zaposleno 356, a u istom periodu prošle godine 396 državnih službenika.

 

 

Izvor: Mondo