Najekstremniji od svih znakova Zodijaka ili mrzi ili voli, ili je opsesivno zainteresovan ili vas potpuno ignoriše, i kao što izreka kaže, iz bitke izlazi “kao pukovnik ili kao pokojnik”.

“Biti, ili ne biti”, čuveni je citat iz Šekspirovog Hamleta. A Hamlet je morao biti Škorpija u horoskopu. Jer svaka Škorpija proživljava svoju verziju Hamleta na dnevnom nivou, trenutke drame, s elementima tragedije, gdje svaka odluka ima samo dva dijametralno suprotna ishoda. Dakle biti, ili ne biti…

Škorpija je intenzivna, odlučna, snažna, hrabra i odvažna, ustrajna, tajanstvena, prodorna, istraživač je, snalažljiva, a po nečijem mišljenju čak i zadrta. Znakom Škorpije vladaju Mars i Pluton, kao i znakom Ovna. Iako djele vladare, Ovan i Škorpija se razlikuju u mnogim stvarima. Ovan je vatreni, aktivni, muški znak, inicijator, početak života, dok je Škorpija vodeni, ženski, pasivni znak, vladar smrti i propadanja. Ovan kao prvi znak daruje život, Škorpija kao osmi znak ga oduzima- on napada, a ona uvijek brani.

Iako se za Škorpiju vezuju negativni pojmovi kao što su smrt, strah, destrukcija, propadanje, kraj, inat… Škorpija ipak predstavlja i regeneraciju, smrt starog i početak novog. Pogledajte za trenutak simbol znaka Škorpije. Uočićete tri vrha i dva dna. Dakle, svaka Škorpija će u životu dva puta doći do vrha i dva puta će biti srušena do dna, ali opet postoji šansa da, poput feniksa, uskrsne iz pepela u punom sjaju. Drugim riječima, Škorpija je toliko tvrdoglava, da neće ni umrijeti kada joj dođe vrijeme, već isključivo kada ona to želi.

Samim tim, vidimo da je Škorpija najekstremniji od svih znakova, u svakom smislu riječi je ekstrem. Škorpija ili mrzi ili voli, ili je opsesivno zainteresovana ili vas potpuno ignoriše, i kao što izreka kaže, iz bitke izlazi “kao pukovnik ili kao pokojnik”.

Mnogi će se zapitati zašto bi onda uopšte trebali da imaju neku Škorpiju u svojoj blizini? Zato što je ona najodaniji od svih znakova. Nikad vam neće zabiti nož u leđa i nikada vas neće ostaviti na cjedilu. Škorpija obožava sve vrste kriznih situacija i uvijek je tu da vas izvuče iz istih pa ako imate Škorpiju u svojoj blizini, budite sigurni da vam se ništa loše neće dogoditi, jer Škorpija će za vas da prkosi i smrti. U međuljudskim odnosima za Škorpiju nema sredine, ili će za vas staviti ruku u vatru, ili će se pretvarati da ne postojite.

Budite oprezni, jer Škorpija je veliko zlopamtilo Zodijaka. Ako se zamjerite Škorpiji, spaliće sve mostove i prekinuti svaki vid komunikacije, pa će vam trebati puno vremena da se iskupite, čak iako je najsitnija greška u pitanju. Ako ste napravili neku veću grešku, onda je najbolje da se sami zakopate, jer je Škorpija znak osvete. Ona će čekati da zaboravite na svoju grešku, i kad pomislite da ste sigurni, tek onda će vam servirati svoju osvetu.

Na emotivnom planu, uvreženo je mišljenje da su Škorpije bezosjećajne i hladne kao led. Istina je da je većina Škorpija hladnokrvna poput snajperiste, ali to ne znači da su im emocije nerazvijene. Njihove emocije su jako duboke, te ih oni jako dobro kriju. Škorpije su poput nuklearnog reaktora, nose veliku količinu energije i stabilni su pod pritiskom, ali do određene granice. Ako pređete prag tolerancije jedne Škorpije, bježite što dalje, jer ste pokrenuli nuklearnu eksploziju. Senzualne i erotične, dok trepnete, one će vas zavesti i upropastiti, istovremeno.

Škorpije su izuzetno orijentisane na novac. U astrologiji, Škorpija vlada novcem drugih ljudi, bankama, osiguravajućim kućama, kreditima, porezima, dugovima, ali i milionerima. Škorpija će uvijek svoju finansijsku situaciju da doživljava ili da se ponaša ili kao prosjak ili kao tajkun.

U astromedicini, Škorpija vlada urogenitalnim traktom i reproduktivnim organima, debelim crijevom, žljezdama sa unutrašnjim lučenjem i nosnom kosti. Njene boje su crna, bordo i smeđa. Ona vlada i psihijatrijom, prodiranjem u podsvjesno, okultnim tehnikama, kundalini jogom.

Topografski vlada svim niskim, hladnim, mračnim, vlažnim mjestima, grobljima, mrtvačnicama, tunelima, a i svaka rijeka je u simbolici Škorpije. Ona predstavlja Ujedinjene Arapske Emirate, Saudijsku Arabiju, Irak, Iran, Kolumbiju, Kataloniju.

Prva dekada Škorpije vlada otrovima (hemičari, farmaceuti), predstavlja patologe, anesteziologe, grobare, reanimatore.

Druga dekada Škorpije predstavlja tajne službe, istraživače teorija zavjera, kontrolu leta, kontrolu finansija (porezna uprava, osiguravajuće kuće).

Treća dekada Škorpije predstavlja odane ljude, lejkare, najčešće psihijatre i ginekologe, investitore, mešetare, stečajne upravnike.

I da zaključimo, Škorpiju možete obožavati, možete ih i mrziti, ali jedno je sigurno, prema njima nikada nećete biti ravnodušni.

 

 

Izvor: Srpska info