Funkcioner PDP iz Kotor Varoši, Radenko Čupić, sješće na mjesto Draška Stanivukovića u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nakon što je jedan od najaktivnijih narodnih poslanika izabran za gradonačelnika Banjaluke i samim tim neće više biti narodni poslanik, na njegovo mjesto ulazi, prema izbornom zakonu, naredni kandidat s liste koji je prešao unutarstranački prag od 20 odsto.

Podsjećamo da je Stanivuković na Opštim izborima 2018. bio rekorder po broju osvojenih glasova za narodnog poslanika, jer je za njega glasalo preko 20.000 ljudi i tako je jedini u svojoj stranic prešao prag od 20 odsto.

S obzirom na to da je jedini koji je prešao ovaj prag, mandat se dodjeljuje kandidatu koji je bio najviše pozicioniran na listi, bez obzira na to koliko je glasova osvojio. Čupić je bio treći na listi PDP i osvojio je 4.460 glasova.

Tako će on zamijeniti Stanivukovića u NSRS, isto kao što je njegov stranički kolega Jovo Savanović umjesto njega ušao u banjalučku Skupštinu, nakon što je Stanivuković osvojio mandat narodnog poslanika.

Čupić dugogodišnji funkcioner PDP

Radenko Čupić, rođen 22.05.1961. godine u Maslovarama. Osnovnu školu je završio u Maslovarama, a gimnaziju u Kotor Varošu. Pedagošku akademiju odsjek istorija-geografija je završio 1982. godine u Banjaluci, a na Prirodno matematičkom fakultetu je stekao zvanje profesora geografije.

FOTO: PDP
FOTO: PDP

Radio je u osnovnoj školi “P.P.Njegoš” u Maslovarama, prvo kao nastavnik a posle kao njen direktor.

Od 1998. godine je zaposlen u SO Kotor Varoš, kao načelnik odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti, zatim zamjenik načelnika opštine.

Maja 2003. godine imenovan je na funkciju načelnika opštine. U nekoliko mandata je bio odbornik u Skupštini opštine Kotor Varoš. Predsjednik je Fudbalskog kluba “Mladost” Kotor Varoš. Oženjen je i otac dva sina.

 

Izvor: Srpska info