Večeras je u Sportskoj dvorani Miloš Mrdić u Trebinju odigrana utakmica 11. kola ovogodišnjeg izdanja Premier futsal lige Bosne i Hercegovine u kojoj je domaćin KMF Leotar slavio protiv ekipe Željezničara iz Sarajeva rezultatom 3:0.

U utakmici koja je za tim koji vodi Dragan Spaić bila izuzetno važna, Leotar se snašao bolje i niti u jednom momentu nije dopustio protivniku da se ponada da bi se mogao vratiti u Sarajevo s pozitivnim ishodom. Ono što je važno za Leotar je svakako povratak kapitetna Miljana Vica u ekipu, koji sa svoja dva gola i riješio ovu utakmicu.

Vico je bio uspješan prvo u 9. minutu nakon što je skrenuo šut Nevistića, a potom u 40. minutu ovjerava pobjedu svog tima nakon kontre.

Između ovoga desio se i sjajan šut Milanovića na asistenciju Nevistića.  Njegov šut u 32. minutu bio je najljepši detalj utakmice, sama asistencija i magija koju je ponudio Milanović. Lopta mu je došla na lijevu nogu a on je desnom nogom uspio da spoljnom prebaci golmana gostiju  Sedina Šahmana.

Bila je ovo utakmica visokog intenziteta, koja je ponudila dosta uživanja prisutnim gledaocima koji su u popriličnom broju došli da podrže Leotar u meču koji bi trebao označiti kraj loše serije. Nakon otvaranja koje nije ponudilo mnogo,  Džafo prijeti Ristu Perišiću dva puta ali oba puta golman Leotara brani.

Priliku je imao i Milanović, a kontranapad koji je uslijedio osujetio je Perišić koji pravovremeno napušta svoj gol.

Džafo je imao još jednu priliku u 4. minutu, ovaj put pogađa stativu. Duje Nevistić upisuje prvu priliku u 5. minutu za Leotar, međutim ovo je bio lak plijen za golmana. Deveti minut donio je pomenuti gol Vica koji natrčava na šut Nevistića i pogađa za 1:0 za Leotar.

Ovome golu predhodio je presing domaćeg tima, dobra timska igra trčanje i zalaganje. Uslijedila je agresivna igra gosti na šta je Letoar imao odgovor. Vico je imao “1 na 1” u 13. minutu međutim njegov udarac čudesno brani Šahman.

Bilo je puno akumuliranih prekršaja.  U 15. minutu Zečević šutira sjajno sa 25 metara ali brani još jednom sjajni golman gostiju. Pored Cimirota i Čečura koji su odigrali dobru partiju na sredini, treba pohvaliti i Sarića i Zečevića koji su dali doprinos pobjedi tima iz Trebinja. Leotar je čitavu utakmicu bio  bolji i bilo bi nezaslužno da su slavili.

Gosti stišću pred kraj poluvremena, dvije sjajne odbrane bilježi Perišić. Drugo poluvrijeme bilo je otvoreno,  a Leotar je u njega ušao sa prednošću od 1:0.

U 23.minutu u duelu Zečevića i Šahmana ovaj drugi ponovo izlazi kao pobjednik, Leotar stvara nekoliko zicer situacija koje ne realizuje. Gol je „visio u vazduhu “, ali ga još nije bilo. Šahman je branio sve, a Sarić je upisao veliki promašaj koji se Leotaru ipak nije „odbio od glavu“.

Željo ništa nije pokazao mnogo i potpuno je nadigran, gol Milanovića umjetničko je djelo na sjajnu asistenciju Nevistića.

Na kraju rezime da je u pitanju timska pobjeda Letoara koja je označila kraj polusezone i najavila bolje igre bivšeg prvaka Bosne i Hercegovine.

KMF Leotar- MNK Željezničar 3:0 (1:0)

Sudije: Marčinko Vedran (Mostar), Jelin Armin (Mostar), Macić Amer (Mostar)

Dvorana: Miloš Mrdič

Gledalaca 200

Strijelci:

1:0 Vico, 9 minut

2:0 Milanović, 31 minut

3:0 Vico, 40 minut

Sastavi:

KMF Leotar, Trener: Dragan Spaić

Perišić, Čečur, Cimirot, Vico, Milanović, Šarenac, Muratović, Milojević, Nevistić, Vujović, Sarić, Zečević

MNK Željezničar, Trener: Haris Rokša

Šahman, Ajanović, Arnautović, Džafo, Salčin, Demirović, Karić, Zahirović, Kapetanović, Gekić, Imamagić

 

Srećko Š. / Hercegovina Promo, decembar 2017.