Trebinjska filmska publika imaće priliku da uživa u novim filmovima u bioskopu Kulturnog centra. Projekcije možete ispratiti do 20. oktobra, a riječ je o filmovima “TOMA” i “NOĆ VJEŠTICA UBIJA”.

Impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije!

SADRŽAJ FILMA:

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

„Toma“ je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši.

Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje njegovo liječenje i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcu, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života.

Ovo je priča o duši!

ORIGINALNI NASLOV: Toma

REŽIJA: Dragan Bjelogrlić

ULOGE: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Mirjana Karanović, Slobodan Ninković, Srđan Todorović, Marko Janketić…

ŽANR: Biografski

TRAJANJE: 140 min.

NOĆ VJEŠTICA UBIJA – OD 14. DO 19. OKTOBRA 2021. 18.00 ČASOVA

SADRŽAJ FILMA:

Nekoliko minuta nakon što su Lori Stroud, njena ćerka Karen i unuka Alison ostavile zarobljeno maskirano čudovište da gori u Lorinom podrumu, Lori je hitno prebačena u bolnicu sa povredama opasnim po život, vjerujući da je konačno ubila svog dugogodišnjeg mučitelja.

Ali kada Majkl uspije da se oslobodi Lorine zamke, njegovo ritualno krvoproliće se nastavlja. Dok je Lori u bolovima i priprema se da se odbrani od njega, ona nadahnjuje čitav Hadonfild da ustane protiv ovog nezaustavljivog čudovišta.

Žene iz porodice Stroud pridružuju se grupi koja je preživjela Majklov prvi masakr i odlučuju da preuzmu stvari u svoje ruke, formirajući rulju koja kreća u lov na Majkla, jednom zauvijek.

ORIGINALNI NASLOV: Halloween Kills

REŽIJA: Dejvid Gordon Grin (David Gordon Green)

ULOGE: Džejmi Li Kertis(Jamie Lee Curtis), Entoni Majkl Hol (Anthony Michael Hall), Džudi Grir (Judy Greer), Kajl Ričards (Kyle Richards), Omar Džej Dorsi (Omar J. Dorsey)

ŽANR: Horor, triler

TRAJANJE: 106 min.

CIJENA ULAZNICE ZA BIOSKOP: 4 KM

 

 

Izvor: KC Trebinje