У Републици Српској данас ће почети превентивна кампања “Завежи! Доста приче, вежи појас!”, чији је циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја у Српској повећањем употребе безбједносних појасева код возача и путника у возилу.

Кампања ће трајати до 31. маја, а организују је министарства саобраћаја и веза, унутрашњих послова, здравља и социјалне заштите Републике Српске, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Српске, јединице локалне самоуправе и Радио-телевизија Републике Српске као медијски покровитељ.

Тим поводом данас ће у Бањалуци бити одржана конференција за новинаре којој ће присуствовати командир полицијске станице за безбједност саобраћаја у Бањалуци Драган Милошевић, директор Агенције за безбједност саобраћаја Милија Радовић, генерални секретар Ауто-мото савеза Ранко Бабић, те представници Министарства саобраћаја и веза.

Конференција ће бити одржана у 11.00 часова у просторијама Полицијске станице за безбједност саобраћаја у Бањалуци, најављено је из Министарства саобраћаја и веза.

Извор: РТРС