Ovogodišnja Evrovizija bit će održana 23. maja u Beču, a s približavanjem tog datuma Beč sve više ugrađuje simbole popularnog Eurosonga u gradsku sliku.

Nakon tramvaja i sat-kule na trgu pred vijećnicom, Grad Beč i Austrijska radio-televizija ORF pokrenuli su kampanju brendiranja grada.

Slogan “City of Vienna #12 points” od sada se nalazi na velikim reklamnim površinama kao što su plakati, rolling boards ili city lights.

Slogan “#12 points”, odnosno maksimalni broj bodova koji se dodjeljuje na Evroviziji, ujedno je i motiv za Beč da organizacija najvećeg zabavnog tv-spektakla dobije najbolje ocjene.

Bečlije i goste grada u maju čeka još jedno iznenađenje jer će prošlogodišnja pobjednica Evrovizije Conchita Wurst u maju biti novi glas koji će u vozilima javnog prijevoza i na stanicama na njemačkom, engleskom i francuskom čitati objave.

Bečka turistička zajednica “WienTourismus” 17. marta u Barseloni počinje turneju s velikom kuglom “Vienna Sphere”, simbolom predstojeće Evrovizije u Beču.

Ogromna kugla prečnika od 22 metra obići će pet evropskih gradova, a na površini kugle i unutar kugle vršit će se video projekcije, dok će Conchita Wurst u jednom od gradova održati concert.

Izvor: vijesti.ba