Prijedorčanka Jelena Topić već 25 dana na trgu u centru Prijedora na kutiji stoji i šuti. Dvadesetšestogodišnja Jelena Topić postala je regionalna atrakcija. Jedini način komunikacije su poruke koje ostavlja pored sebe.

Izvor: 6uka.com/ATV

Nakon mnogih poruka koje je poslala sugrađanima, danas joj je na Trgu društvo pravila lutka bez glave. Pisane poruke nije bilo.

Skoro kao i prvog dana, svi je gledaju, čak joj i pričaju, ostavljaju pare, stavljaju vizit karte u džep. Bilo je bračnih i ponuda za posao, a Jelena je na sve ostala – nijema.

Narod i dalje nagađa. Teorija koja je ubjedljivo na prvom mjestu je protest zbog posla. Neki toliko vjeruju u to da bi i članove svoje porodice doveli da stoje s njom.

Ima i onih prolaznika koji je obilaze svakodnevno, jer ih je njena „misija“ duboko ganula i dovela do suza.

“Vrlo mi je teško gledati ovu devojku. Ko bi stajao ovoliko dana iz radosti, sigurno je to nekakvo nezadovoljstvo. Ja svaki dan prolazim pored nje, pa stanem da joj malo pravim društvo. Mene je ovo sve duboko dirnulo. Sjećam se nje kada je bila dete, znam je iz viđenja, zato mi je nekako još teže kada je vidim kako ovako stoji. Sigurno to ne radi zato što joj je dobro“, kaže Prijedorčanka Senka Spasojević.

Prijedorčanka koja je zainteresovala mnoge, stoji svaki dan od devet do jedan. Šuti, najčešće zatvorenih očiju ili gleda u jednu tačku. Prolaznici kažu da je niko nije vidio ni vodu da pije.