Preveliki džemperi su uvijek bili jedan od naših omiljenih trendova.U njima se osjećamo maksimalno udobno i izgledamo moderno.

Ali, postoji jedan sličan trend koji ne može biti tako sofisticiran. Trend je poznat kao “lampshading”. Čini se da je ovo novi vrući trend među društvenom svetskom elitom.

 

 

 

Da, riječ možda zvuči prilično smiješno, ali rezultat zaista može biti zabavan. “Lampshading” podrazumijeva da nosite preveliki duks u osnovi, velike majice kao haljine, a da silueta izgleda slično abažuru, pa otuda i ovaj naziv. Ukoliko ste zabrinuti za vaše noge, ovaj trend nije odlutao daleko. Možete odabrati vaše omiljene čizme.

Mnoge dame svjetske modne scene su se usudile da isprobaju ovaj trend i uparile su svoje prevelike dukserice sa visokim čizmama. Dakle, čitav ovaj koncept nije toliko kežual kao što izgleda.

Zvijezde poput Kardašijan porodice i Kejt Mos primijećene su na ulicama sa ovim izgledom, uspevajući da održe nivo elegancije, dok je pjevačica Zendaia obukla svoj džemper sa visokim štiklama za jedan formalni događaj. Neke street style zvjezdice su primijećene kako nose kežual duks u kombinaciji sa patikama. Dakle, postoji mnogo načina da “lampshading” uskladite sa svojim ličnim stilom.

Duksevi, džemperi, majice i druge apstraktne bluze smo videli u posljednjih nekoliko godina na zvijezdama koje su učestvovale u intrigantnom “lampshading” trendu tako da ima mjesta za vaš poseban stil. U ovom trendu se radi o individualnosti. Ako pronađete džemper koji vam se dopada, a rasprodat je u vašoj veličini, razmislite da odaberete džemper nekoliko veličina vaći, ako ste voljne da isprobate radikalniji trend!

Svakako da ovaj trend nije najglamurozniji trend koji dolazi sa ulica u posljednje vreme, ali je jedan od najsvestranijih. Ne možete ništa da izgubite, probajte ga.

Izvor: Nezavisne novine