Jedan muškarac u opštini Istočni Pensboro identifikovan je kao uzrok tri poziva policiji zbog korišćenja vatrenog oružja, sudeći po policijskim izvještajima. Njegov odgovor na optužbe glasio je: Srećan srpski Božić!

Sudeći po naredniku Stivu Koverdejlu, čovjek kog su uhapsili je pravoslavac koji je prilikom slavljenja svoje vjere izašao ispred svog doma i ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u vazduh, ali su srećom u pitanju bili ćorci.

Nekoliko najbližih komšija se uspaničilo kada su čuli pucnje i policiji su počeli da stižu pozivi u vezi sa ispaljenim hicima ali nakon intenzivne pretrage područja, nisu pronađeni nikakavi dokazi u vezi sa bilo kakvim ilegalnim aktivnostima.

Tek nakon trećeg poziva i ponovnog izlaska policije na lice mjesta identifikovan je čovjek koji je stajao iza ovog slavlja.

„Rečeno nam je da je u pitanju pravoslavni Božić“, izjavio je Koverdejl i dodao da je čovjek od policijskih zvaničnika zatražio dozvolu za slavljenički plotun, ali da je zamoljen da to učini tokom noći kako ne bi uzbunjivao obližnje škole i vrtić.

„Naravno, bilo bi lijepo da je ta informacija prenesena policajcima koji su to veče bili na dužnosti“, zaključio je narednik.

Protiv čovjeka nije podignuta krivična prijava pošto nije ugrožavao bezbjednost građana i slavlje je nakon 22 časa prebačeno u unutrašnjost njegove kuće.

Koverdejl novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj.

 

Izvor: B92